US Geological Survey heeft potentie Suriname-Guyana basin zwaar onderschat

De koolwaterstof ontdekkingen in het Suriname-Guyana basin overtreffen waarschijnlijk de US Geological Survey (USGS) schattingen voor de grensregio. Sinds die tijd heeft ExxonMobil, exploitant van het Stabroek-blok voor de kust van Guyana, nog een miljard olie-equivalent vaten toegevoegd aan zijn ontdekte hulpbronnen. Het offshore succes is in Suriname voortgezet. Het in Noorwegen gevestigde Rystad Energy zei vorige week in een analyse, dat het bekken de USGS-schatting zal overschrijden.

Beoordelingen

De gebieden die door de USGS werden beoordeeld vertegenwoordigen een breed scala aan tektonische instellingen en evolutie, aardolie systemen en exploratie geschiedenis. USGS zei destijds in het jaar 2000, dat verschillende gebieden naar schatting een aanzienlijk onontdekt conventioneel olie potentieel hadden, waaronder het Guyana-Suriname Basin met gemiddeld 13,6 miljard vaten olie en 32 miljard kubieke voet gas.

Veel meer ontdekkingen 

Sinds 2015 heeft de Amerikaanse oliegigant ExxonMobil echter een ongekende reeks olie-ontdekkingen gedaan voor de kust van Guyana, die nu snel de 13 miljard vaten naderen van de USGS. Tot op heden zijn er al meer dan 10 miljard vaten olie-equivalent (boe) gevonden en meer dan 20 prospects moeten nog worden geviseerd. Daarnaast zijn er al meer dan vijf ontdekkingen gedaan voor de kust van Suriname. De Amerikaanse multinationale investeringsbank en financiële dienstverlener Morgan Stanley zegt, dat de modellering van Block 58 laat zien dat het een potentiële 6,5 miljard vaten olie bevat. Tussen Guyana en Suriname bedragen de middelen tot nu toe dus al meer dan 15 miljard vaten. 

Tipje 

En dit is nog maar het topje van de ijsberg. ExxonMobil is van mening dat het productieve Stabroek-blok, waar het een gebied heeft dat gelijk is aan meer dan 1000 blokken in de Golf van Mexico, meer dan het dubbele van het volume olie kan bevatten dat het al heeft gevonden.

“Het programma staat nog in de kinderschoenen, maar we blijven zeer aangemoedigd, en we schatten dat het hulpbronnen potentieel van het bassin meer dan het dubbele is van wat we al hebben ontdekt”, zei Neil Chapman, Senior Vice President van Upstream van ExxonMobil, tegen investeerders. in maart. 

SAM

error: Kopiëren mag niet!