“Suriname wordt nu wereldwijd gerespecteerd”

“Het is een taak voor de gehele natie om de toekomst van ons mooi Suriname mede te helpen bepalen.” Dit zei president Chandrikapersad Santokhi maandagavond in zijn rede tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) in het auditorium van Assuria Hermitage High Rise.

De president heeft benadrukt, dat er op geopolitiek niveau geen vertrouwen meer was in Suriname. “Er was geen vertrouwen in de Republiek Suriname, internationaal en regionaal. We hebben dat met de hoogste prioriteit aangepakt, op een deskundige wijze, met daadkracht en succes.” Het officieel bezoek van president Jair Bolsonaro van Brazilië was het bewijs. Suriname wordt thans wereldwijd gerespecteerd, aldus Santokhi.

Het staatshoofd heeft in zijn toespraak benadrukt, dat de samenleving en ook het politiek-bestuurlijk systeem moet veranderen. Er zijn zorgvuldige en noodzakelijke aanpassingen nodig in ons politiek bestel. “De wereld gaat door een transformatieproces. Wereldwijd, bereiden overheden, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties zich hierop. Ook wij zullen die transformatie moeten maken”, accentueerde de president. Volgens de president hebben is er geen keuze dan moeilijke beslissingen te nemen.

“Om het transformatieproces te begeleiden en uit te voeren is er een transformatieteam nodig. Een team dat in staat is onbaatzuchtig, met kennis en strategisch inzicht te werken, aan een plan voor de toekomst”, benadrukte de president. Hij heeft daarom besloten een Nationale Commissie Vision 2060 op te zetten. De uitnodigingen voor representatie naar de gehele samenleving zullen nog deze week worden verstuurd.

Hieronder de volledige tekst van de toespraak van president Santokhi:

error: Kopiëren mag niet!