SAO certifcaatuitreiking electro huisinstallatie en textiele werkvormen in Saramacca

De Stichting Arbeidsmobilisatie & Ontwikkeling (SAO), een werkarm van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J), heeft vrijdag 21 januari aan 32 cursisten een certificaat uitgereikt voor het succesvol afronden van de vaktrainingen electro huisinstallatie en textiele werkvormen, zo bericht het ministerie dinsdag 25 januari.

Dit project is uitgevoerd in het kader van het Basic Needs Trust Fund (BNTF)-9 project: “Van grassroot tot ondernemer en het om-, her- en bijscholen van werklozen & werkzamen”. Het project is gefinancierd door  de Caribbean Development Bank (CDB) en heeft als doel het versterken en/of bijbrengen van de nodige “hard skills en soft skills” van voornamelijk werkloze jeugdigen ten einde hun kansen voor het vinden van een baan te vergroten hetzij als klein ondernemer of als werknemer.

Jaswant Doekharan, project manager BNTF, blikt tevreden terug op de uitvoering en afronding van dit project aangezien Saramacca is aangedaan middels het verzorgen van extra trainingen. Hij benadrukt het belang van scholing en herscholing van jongeren met het oog op het  ondernemen. De cursisten hebben vakkennis opgedaan die zij in de praktijk verder kunnen ontwikkelen en een toekomst kunnen opbouwen. Ook dames hebben de vaktraining electro huisinstallatie met succes doorlopen. Doekharan heeft ook benadrukt, dat ongeveer 50% van de cursisten die binnen het BNTF-9 project een certificaat hebben ontvangen vrouw is.  

Directrice Joyce Lapar van SAO heeft aangegeven, dat middels dit project het ministerie van AW&J de mogelijkheid heeft geboden aan jongeren om kosteloos een training te volgen. De trainingen zijn gestart in Paramaribo en zijn in meerdere districten verzorgd. De SAO heeft ingespeeld op de interesse vanuit het  districtscommissariaat Saramacca voor SAO vaktrainingen.

Deze vaktrainingen bevatten veel praktijk waardoor de cursisten ervaring kunnen opdoen en hun vaardigheden kunnen ontwikkelen.  Zij kunnen een eigen  onderneming starten en hun positie op de arbeidsmarkt verbeteren. Lapar is ingenomen met het feit dat Arsomedjo Chavelly, van de training textiele werkvormen, zelf haar kleding heeft vervaardigd voor de certificaatuitreiking. Lapar heeft de jongeren aangemoedigd om zich te blijven ontwikkelen om hun positie in de maatschappij te verbeteren.

error: Kopiëren mag niet!