“Er komt meer aandacht voor de gezondheidszorg”

President Chandrikapersad Santokhi heeft maandagavond in zijn toespraak tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Verenging van Economisten in Suriname (VES), in het gebouw van Assuria Hermitage, benadrukt dat er meer aandacht komt voor de gezondheidszorg.

De Regionale Gezondheidsdienst (RGD) is een gezondheidsinstelling, die belast is met de primaire gezondheidszorg in de kustvlakte en zal drie nieuwe poliklinieken openen te 3e Rijweg, Koewarasan en Wonoredjo. Bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) staat oplevering van het vernieuwd beddenhuis inclusief operatiekamers en Intensive Care Units op schema.

In de eerste helft van dit jaar start ook het programma voor financiering van gemeenschaps- en districtsprojecten voor SRD 30 miljoen.

De veiligheid over het hele land wordt verbeterd, door uitbreiding van de camerabeveiliging en uitvoering van het buurtpolitie-project. President Santokhi zei, dat de economie in een fase zit van transformatie, waarbij er een aantal structurele maatregelen zijn getroffen. “De maatregelen zijn er zodat we weer kunnen groeien en meer welvaart kunnen produceren”, aldus het staatshoofd.

error: Kopiëren mag niet!