863 Covid-besmettingen maandag uit 1.921 testen – 3 patiënten overleden aan virus 

Maandag 24 januari zijn 863 personen positief op Covid-19 getest uit een totaal van 1.921 uitgevoerde testen. Dat waren afgelopen donderdag 792 personen, vrijdag 715, zaterdag 466 en zondag 333.

Drie patiënten zijn maandag aan het virus overleden, waardoor het totaal aantal aan het virus overleden personen – sinds het begin van de pandemie medio maart 2020 – nu 1.242 bedraagt, zo is te zien op de website van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) waar een zogenoemd dashboard dagelijks rond elf uur ‘s avonds de Covid-cijfers publiceert.

Nadat enkele weken een dalende trend te zien was in het aantal dagelijkse besmettingen, is sinds vorige week plotseling een forse stijging waar te nemen, waarschijnlijk het gevolg van illegale feesten. Maar, het staat nu ook vast dat het een gevolg is van de nieuwe Omicron-variant, die milder is dan de Delta-variant, maar zich razendsnel verspreid. De afgelopen dagen is er ook weer een stijging waar te nemen van het aantal patiënten dat aan het coronavirus is overleden. Onduidelijk is of het gaat om personen die besmet waren met de Delta- of met de Omicron-variant.

Flinke stijging ziekenhuisopnames

Op Intensive Care Units van de ziekenhuizen in Suriname liggen maandag, net als zondag, 9 patiënten en in totaal liggen nu 101 personen met het virus in een ziekenhuis en dat waren er donderdag 88, vrijdag 95, zaterdag 84 en zondag 104. 19 Personen bevinden zich volgens het BOG in isolatie.

Het totaal aantal met Covid-19 besmette personen, sinds de uitbraak medio maart 2020, bedraagt nu 70.937.

PK

error: Kopiëren mag niet!