692 Covid-besmettingen dinsdag uit 1.461 testen – 5 patiënten overleden aan virus

Dinsdag 24 januari zijn 692 personen positief op Covid-19 getest uit een totaal van 1.461 uitgevoerde testen. Dat waren afgelopen donderdag 792 personen, vrijdag 715, zaterdag 466, zondag 333 en maandag 863.

Vijf patiënten zijn dinsdag aan het virus overleden, waardoor het totaal aantal aan het virus overleden personen – sinds het begin van de pandemie medio maart 2020 – nu 1.247 bedraagt, zo is te zien op de website van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) waar een zogenoemd dashboard dagelijks rond elf uur ‘s avonds de Covid-cijfers publiceert.

Nadat enkele weken een dalende trend te zien was in het aantal dagelijkse besmettingen, is sinds vorige week plotseling een forse stijging waar te nemen, waarschijnlijk het gevolg van illegale feesten. Maar, het staat nu ook vast dat het een gevolg is van de nieuwe Omicron-variant, die milder is dan de Delta-variant, maar zich razendsnel verspreid. De afgelopen dagen is er ook weer een stijging waar te nemen van het aantal patiënten dat aan het coronavirus is overleden. Onduidelijk is of het gaat om personen die besmet waren met de Delta- of met de Omicron-variant.

Flinke stijging ziekenhuisopnames

Op Intensive Care Units van de ziekenhuizen in Suriname liggen dinsdag 13 patiënten (dat waren er maandag 9) en in totaal liggen nu 98 personen met het virus in een ziekenhuis en dat waren er donderdag 88, vrijdag 95, zaterdag 84, zondag 104 en maandag 101. 

Het totaal aantal met Covid-19 besmette personen, sinds de uitbraak medio maart 2020, bedraagt nu 71.629.

PK

error: Kopiëren mag niet!