Pakittow: “Zeg liever dat alles omhoog gaat”

Het verhogen van tarieven van gascilinders noemt Stephano Biervliet, bekend als Pakittow, onrealistisch en oneerlijk. Verhogingen moeten systematisch gebeuren. “Je kan niet alles verhogen, terwijl de Surinamer gratis werkt”, meent de activist, die ook actief is in de politiek. Hij noemt het een ‘no go’ om de tarieven te verhogen. Pakittow vindt dat de beloften zowel in verkiezingstijd als daarna niet worden nagekomen.

“Vandaag zegt men de benzineprijzen gaan niet omhoog en morgen gaan ze omhoog.” Volgens Pakittow klopt er iets niet. “Dan liever zegt men niets.” Als het aan hem ligt worden mensen juist geconfronteerd met de waarheid. Liever zeg je “mensen alles gaat omhoog vanwege de ellende waarin we zitten”. 

Als voorzitter van stichting Charity4 one life zegt Biervliet op plekken te komen en omstandigheden van gezinnen te zien die erg confronterend zijn. Hij hoopt dat deze omstandigheden, zoals meerdere gezinnen in een woning, ook bekend zijn bij de regering.

Over de prijzen voor gascilinders in Frans-Guyana, die vaak zijn aangehaald in de media als maatstaf voor de tarieven in Suriname, heeft Biervliet een andere mening. “In Europa is de basiszorg gedekt. Dus men mag daar meer vragen, hier moet je voor elke handeling apart betalen. Vanaf de drempelkosten en daar komt bij dat verzekering niet alles dekt.” Hij omschrijft de situatie, dat velen basiskaarten nodig hebben, maar niet kunnen krijgen. “Maar er wordt wel maandelijks belasting afgetrokken terwijl men zelfs bij de apotheek moet betalen”, somt Biervliet tot slot op.

RB 

error: Kopiëren mag niet!