Belfort wijst op zere plekken gezondheidszorg binnenland

ABOP-parlementariër Edward Belfort vraagt aandacht voor het feit, dat Atjoni, Brokopondo en Coronie zonder ambulance zitten. Hij haalt ook het feit aan, dat de Cubaanse artsen zijn weggehaald nadat het ziekenhuis te Atjoni is gebouwd. Hij zegt zich niet voor te kunnen stellen dat het ziekenhuis niet is bemenst.

Belfort voerde vorige week in de Nationale Assemblee aan zich niet voor te kunnen stellen, dat de mensen in het binnenland het gelag moeten betalen. Voor de mensen van Boven Suriname vraagt hij zich dan ook af wanneer het ziekenhuis te Atjoni bemenst zal worden.

Volgens Belfort wordt het ziekenhuis momenteel dusdanig aan de kracht van de natuur overgelaten, dat het overwoekert raakt door het bos. Het Assembleelid zei dat jagers daar weer op herten jagen.

Belfort noemt de situatie “verschrikkelijk” en kwalificeert de omstandigheden van Coronie ook als “niet goed”.   

RB

error: Kopiëren mag niet!