Bewoner woning Maystraat schiet twee verdachte inbrekers dood

De 27-jarige I.T. en zijn kompaan, wiens personalia nog onbekend zijn, zijn zaterdagavond 22 januari door de 33-jarige bewoner van een woning aan de Maystraat op heterdaad betrapt en doodgeschoten, zo meldt het Korps Politie Suriname.

De politie van Munder en rechercheurs van Kapitale Delicten gingen na een verkregen melding inzake een woninginbraak van het Command Center naar de Maystraat. Daar troffen zij het levenloos lichaam van de man wiens personalia onbekend zijn op het achtererf met een schotwond in zijn rug aan.

Uit het voorlopig politieonderzoek kwam naar voren, dat beide overledenen en hun kompanen, die betrokken waren bij een woninginbraak aan de Maystraat, door de 33-jarige eigenaar op heterdaad werden betrapt. De man, die enkele huizen verder op visite was bij zijn schoonfamilie, reageerde op zijn huisalarm dat afging. 

Op zijn terrein aangekomen, trof hij de daders in zijn woning aan. Reagerend daarop schoot hij gericht op de verdachten. De verdachten verlieten via een rechterzijraam de woning. De eigenaar ging ze echter achterna en loste nog enkele schoten. Hij zag dat drie mannen op de vlucht sloegen. Een vierde verdachte zakte dodelijk in elkaar op het achteraf.

Naderhand kreeg de politie de melding dat de 27-jarige I.T. dood was binnengebracht op de SEH van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Volgens zijn zus werd hij door zijn makkers bij haar woning gedumpt, waarna zij hem per eigen gelegenheid heeft afgevoerd naar de ziekeninrichting. Hij had twee schotverwondingen opgelopen. Het is vooralsnog onbekend uit hoeveel leden de bende bestaat.

Beide lichamen zijn in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen. Dit geschiedde nadat de arts de dood van beide verdachten had vastgesteld. De afdeling Kapitale Delicten is belast met het verder onderzoek in deze zaak. Nadere berichten volgen, aldus de politie.

error: Kopiëren mag niet!