466 Covid-besmettingen zaterdag uit 946 testen – 6 patiënten overleden aan virus 

Zaterdag 22 januari zijn 466 personen positief op Covid-19 getest uit een totaal van 946 uitgevoerde testen. Dat waren afgelopen maandag 1.404 personen, dinsdag 1.351, woensdag 1.135, donderdag 792 en vrijdag 715.

Zes patiënten zijn zaterdag aan het virus overleden, waardoor het totaal aantal aan het virus overleden personen – sinds het begin van de pandemie medio maart 2020 – nu 1.237 bedraagt, zo is te zien op de website van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) waar een zogenoemd dashboard dagelijks rond elf uur ‘s avonds de Covid-cijfers publiceert.

Nadat enkele weken een dalende trend te zien was in het aantal dagelijkse besmettingen, is sinds vorige week plotseling een forse stijging waar te nemen, waarschijnlijk het gevolg van illegale feesten. Maar, het staat nu ook vast dat het een gevolg is van de nieuwe Omicron-variant, die milder is dan de Delta-variant, maar zich razendsnel verspreid. De afgelopen dagen is er ook weer een stijging waar te nemen van het aantal patiënten dat aan het coronavirus is overleden. Onduidelijk is of het gaat om personen die besmet waren met de Delta- of met de Omicron-variant.

Flinke stijging ziekenhuisopnames

Op Intensive Care Units van de ziekenhuizen in Suriname liggen zaterdag nog steeds 8 patiënten en in totaal liggen nu 84 personen (11 minder dan vrijdag) met het virus in een ziekenhuis en dat waren er maandag 91, dinsdag 78, woensdag 85, donderdag 88 en vrijdag 95. 19 Personen bevinden zich in isolatie.

Het totaal aantal met Covid-19 besmette personen, sinds de uitbraak medio maart 2020, bedraagt nu 69.741.

PK

error: Kopiëren mag niet!