Twee verdachten mislukte beroving van bejaarde vrouw opgepakt in bosschage Rensproject

Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) hebben vrijdag 21 januari, na verkregen melding van het Command Center, de 21-jarige J.A. en J.M. (24) in een bosschage op het Rensproject aangehouden. Het tweetal had kort tevoren geprobeerd een bejaarde vrouw, die woonachtig is aan de Tillystraat, op haar erf van haar gouden halsketting te beroven, zo meldt het Korps Politie Suriname.

De vrouw raakte met de twee in een worsteling, waarbij beide verdachten de halsketting van de vrouw wegrukten. Het lukte hen echter niet het sieraad mee te nemen. Het slachtoffer vond haar halsketting op het erf. Door de worsteling werd de kleding van de vrouw gescheurd. 

Na de mislukte roof stapten de twee mannen op hun bromfiets en reden weg. Op een bepaald moment lieten zij de bromfiets echter achter bij een crèche in de nabije omgeving en zette te voet hun vlucht voort.

Het lukte het RBTP beide verdachten binnen 25 minuten in het aangrenzend bos aan te houden.

De twee werden in afwachting van hun voorgeleiding overgedragen aan de politie van het bureau Munder. Beide verdachten blijken bekenden te zijn van de politie.

error: Kopiëren mag niet!