Premier Motley van Barbados juicht haar overtuigende verkiezingsoverwinning toe

De premier van Barbados, Mia Mottley, heeft een verpletterende overwinning behaald bij de eerste algemene verkiezingen in het Caribische land sinds het vorig jaar een republiek werd. Volgens voorlopige resultaten heeft haar regeringspartij elke zetel in het land gewonnen. De Labour Party van Mia Mottley won alle 30 wetgevende zetels in de eerste stemming van Barbados, zoals blijkt uit de voorlopige resultaten.

Tweede termijn

Mottley riep in december de vervroegde verkiezingen uit voor 19 januari en zei dat het de eenheid zou helpen bevorderen terwijl het eiland de strijd aangaat met de coronavirus pandemie, die de toeristen economie heeft geschaad. Voorlopige resultaten die donderdag werden vrijgegeven, gaven aan dat Mottley’s Barbados Labour Party (BLP) alle 30 zetels in het Huis van Afgevaardigden, het Lagerhuis van het parlement van het eiland, had veiliggesteld.

“We staan ​​vandaag op de ochtend van 20 januari in het vertrouwen, dat de mensen met één stem hebben gesproken; resoluut, unaniem en duidelijk”, vertelde Mottley juichende supporters op het hoofdkwartier van de BLP. De overwinning geeft Mottley, de eerste vrouwelijke leider van het land, een tweede termijn van vijf jaar als premier. Een meerderheid van 16 zetels was nodig om te winnen, en Mottley behaalde hetzelfde succes toen haar partij de verkiezingen in 2018 won.

Mottley’s belangrijkste tegenstandster, Verla De Peiza van de Democratische Labour Party, gaf toe dat ze verslagen was. Ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken feliciteerde Mottley met haar overwinning. “We kijken ernaar uit om onze samenwerking met premier [Mottley] en haar regering te verdiepen”, schreef Blinken op Twitter. Meer dan 266.000 mensen kwamen in aanmerking om te stemmen en voorlopige informatie suggereerde dat 50 procent deelnam.

error: Kopiëren mag niet!