Minister Ramdin: “Bilateraal overleg Santokhi en Bolsonaro is goed verlopen”

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) zegt dat het bilateraal overlegmoment tussen de staatshoofden van Suriname en Brazilië goed verlopen is. “We hebben hele goede discussie gehad. Ook met de Guyanese president”, aldus de bewindsman. 

President Jair Bolsonaro van Brazilië moest helaas vrijdagochtendeerder dan gepland terugkeren naar zijn land. “Onder iets droevige omstandigheden, wegens het overlijden van zijn moeder de afgelopen nacht”, laat de BIBIS-minister optekenen. Olinda Bonturi Bolsonaro, de moeder van het Braziliaanse staatshoofd, overleed op 94-jarige leeftijd.

President Bolsonaro arriveerde donderdag in Suriname voor een ontmoeting met president Chandrikapersad Santokhi en president Mohamed Irfaan Ali van Guyana.

Minister Ramdin zegt, dat er vanaf de aankomst van het Braziliaanse staatshoofd goede inhoudelijke en substantiële gesprekken zijn gevoerd. Er zijn afspraken gemaakt om verder te gaan met de samenwerking en uitbreiding hiervan. Verder werd gesproken over investeringen en het bedrijfsleven.

“Met name in de olie- en gasindustrie zijn er veel mogelijkheden. Wij kijken terug op een organisatorisch goed verlopen bezoek”, laat de bewindsman optekenen via de Communicatie Dienst Suriname.

error: Kopiëren mag niet!