792 Covid-besmettingen donderdag uit 1.676 testen – 6 patiënten overleden aan virus 

Donderdag 20 januari zijn 792 personen positief op Covid-19 getest uit een totaal van 1.676 uitgevoerde testen. Dat waren er afgelopen zaterdag 709 personen, zondag 435, maandag 1.404, dinsdag 1.351 en woensdag 1.135.

Zes patiënten zijn donderdag aan het virus overleden, waardoor het totaal aantal aan het virus overleden personen – sinds het begin van de pandemie medio maart 2020 – nu 1.228 bedraagt, zo is te zien op de website van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) waar een zogenoemd dashboard dagelijks rond elf uur ‘s avonds de Covid-cijfers publiceert.

Nadat enkele weken een dalende trend te zien was in het aantal dagelijkse besmettingen, is sinds vorige week plotseling een forse stijging waar te nemen, waarschijnlijk het gevolg van illegale feesten. Maar, het staat nu ook vast dat het een gevolg is van de nieuwe Omicron-variant, die milder is dan de Delta-variant, maar zich razendsnel verspreid. De afgelopen dagen is er ook weer een stijging waar te nemen van het aantal patiënten dat aan het coronavirus is overleden.

Flinke stijging ziekenhuisopnames

Op Intensive Care Units van de ziekenhuizen in Suriname liggen donderdag 9 patiënten, 3 minder dan dinsdag, en in totaal liggen nu 88 personen met het virus in een ziekenhuis en dat waren er zondag 85, maandag 91, dinsdag 78 en woensdag 85. 24 Personen bevinden zich in isolatie.

Het totaal aantal met Covid-19 besmette personen, sinds de uitbraak medio maart 2020, bedraagt nu 68.560.

PK

error: Kopiëren mag niet!