715 Covid-besmettingen vrijdag uit 1.685 testen – 3 patiënten overleden aan virus 

Vrijdag 21 januari zijn 715 personen positief op Covid-19 getest uit een totaal van 1.685 uitgevoerde testen. Dat waren afgelopen maandag 1.404 personen, dinsdag 1.351, woensdag 1.135 en donderdag 792.

Drie patiënten zijn vrijdag aan het virus overleden, waardoor het totaal aantal aan het virus overleden personen – sinds het begin van de pandemie medio maart 2020 – nu 1.231 bedraagt, zo is te zien op de website van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) waar een zogenoemd dashboard dagelijks rond elf uur ‘s avonds de Covid-cijfers publiceert.

Nadat enkele weken een dalende trend te zien was in het aantal dagelijkse besmettingen, is sinds vorige week plotseling een forse stijging waar te nemen, waarschijnlijk het gevolg van illegale feesten. Maar, het staat nu ook vast dat het een gevolg is van de nieuwe Omicron-variant, die milder is dan de Delta-variant, maar zich razendsnel verspreid. De afgelopen dagen is er ook weer een stijging waar te nemen van het aantal patiënten dat aan het coronavirus is overleden.

Flinke stijging ziekenhuisopnames

Op Intensive Care Units van de ziekenhuizen in Suriname liggen vrijdag 8 patiënten en in totaal liggen nu 95 personen met het virus in een ziekenhuis en dat waren er maandag 91, dinsdag 78, woensdag 85 en donderdag 88. 19 Personen bevinden zich in isolatie.

Het totaal aantal met Covid-19 besmette personen, sinds de uitbraak medio maart 2020, bedraagt nu 69.275

PK

error: Kopiëren mag niet!