Suriname betuigt sympathie aan VAE na drone-aanval op oliebedrijf te Abu Dhabi

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft namens de Surinaamse bevolking een sympathiebetuiging gestuurd aan de regering en bevolking van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar aanleiding van de terroristische aanval afgelopn maandag op de Abu Dhabi National Oil Company.

Bij deze drone aanval zijn drie mensen om het leven gekomen, zes mensen gewond geraakt en zijn explosies veroorzaakt bij de Mussafah brandstofdepot van Abu Dhabi.

“Deze terroristische aanslag onthult eens te meer dat terrorisme een aanhoudende bedreiging vormt voor de veiligheid van alle burgers van de internationale gemeenschap. Een gemeenschap die geen grenzen, religie of nationaliteit kent”, aldus de bewindsman.

In zijn schrijven aan Abdullah bin Zayed Al Nahyan, minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking van de VAE, geeft minister Ramdin aan, dat de Surinaamse overheid met klem terrorisme in al zijn vormen en manifestaties veroordeelt en drong bij de internationale gemeenschap erop aan om eensgezind in te zetten om deze plaag uit te roeien. De minister besloot met het betuigen van oprechte deelneming aan de families die hun dierbaren hebben verloren.

Momenteel wordt in het commerciële centrum van de VAE, Dubai, de Expo 2020 Dubai gehouden waar Suriname ook aan deelneemt. De VAE-autoriteiten hebben daar geen aanval gemeld.  

error: Kopiëren mag niet!