President Santokhi beëdigt nieuwe ambassadeurs in Brazilië, Guyana en België

Drie Surinamers zijn dinsdag door president Chandrikapersad Santokhi beëdigd tot buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van Suriname in Brazilië, Guyana en België.  De beëdiging vond plaats op het presidentieel paleis. Angeladebie Ramkisoen zal werkzaam zijn in Brazilië, Liselle Blankendal in de Guyana en Gilbert van Lierop in België. 

De president benadrukte in zijn toespraak de strategische prioriteiten van de verschillende landen in hun relatie met Suriname. Voor de relatie met Brazilië geldt als prioriteitsacties het aangaan van strategische allianties op het gebied van olie -en gasverwerking, elektriciteit, marktuitbreiding, capaciteitsversterking, de verwerkingsindustrie en de gezamenlijke aanpak van de grensoverschrijdende criminaliteit.

De prioriteiten in het beleid met Guyana zijn vervat in het oprichtingsdocument van de Strategic Dialogue and Coorporation platform. Suriname en Guyana moeten als toekomstige oliestaten gezamenlijk optrekken om het maximale te halen uit deze hulpbron en moeten markten aanboren om hun productieniveau te verhogen. 

De prioriteit heeft in het beleid met België is het vergaren van foreign direct investment zowel uit België als de Europese Unie alsook het begeleiden van het proces binnen de Europese Unie voor Visa Waiver. In België bevindt zich het hoofdkantoor van de EU, wat de derde grootste economie is van de wereld naast China en de Verenigde staten. Het is de bedoeling dat bij de samenwerkingen wordt benadrukt wat Suriname te bieden heeft als business partner en zich internationaal proactief opstelt om niet aan een kant gezet te worden. 

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking zegt in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS) dat deze drie jonge capabele Surinamers getraind zijn geworden en gekwalificeerd bevonden zijn om Suriname op een waardige en productieve wijze uit te dragen.

error: Kopiëren mag niet!