Amzad Abdoel weer in de aanval

NDP maakt zich klaar om staatsgreep op 25 februari te vieren

Amzad Abdoel, Staatsraad lid en prominente NDP’er, is weer in de picture. Hij maakt zich klaar voor de viering van de staatsgreep op 25 februari, onder NDP gelederen bekend als revo-dag.

Geen verwijten

Op social media stelt de politicus: “De partij heeft vandaag concrete en duidelijke afspraken gemaakt met de leiders van de structuren aldaar. Alles is volkomen conform de MoHanA-regels verlopen. We vinden het noodzakelijk dat te benadrukken, omdat we richting 25 februari geen verwijten willen dat we de regels overtreden. De animo was vrij groot. Er zullen nog concrete instructies worden doorgeleid. Paramaribo zal zeker nog een keer worden opgeroepen om zaken te finaliseren. Iedereen die een actieve bijdrage wil leveren zal de gelegenheid krijgen dat te doen. Wij gaan geen moment nu voorbij laten gaan om aan te geven hoe verkeerd het beleid van deze regering uitpakt. Hoe amateuristisch deze regering de situatie heeft aangepakt. Dat ondanks de prijs van goud en olie nu internationaal een piekhoogte hebben bereikt en deze regering behoorlijk wat verdient en ook uit de meevallers, de regering geen verbetering heeft kunnen brengen in de situatie.” 

“Het volk ervaart deze situatie als moordend. De partij heeft deze regering ruim de tijd gegeven om te realiseren wat zij het volk hebben beloofd. Maar, aangezien zaken van kwaad tot erger worden gaan wij nu, gebruikmakend van de democratische grondwettelijke rechten, ons stem laten horen. De partij komt sterker, groter en beter dan ooit uit.”

NDP komt landelijk op gang

Abdoel stelt verder: “De boodschap van de woordvoerder van de NDP was helder en duidelijk. De NDP komt landelijk op gang. Zelfs kleine pop-up vergaderingen. Bijvoorbeeld bij Kwakoe in de stad en in Nickerie. Overal zijn er keiharde bewegingen.  Luister goed naar de instructies. Het is ons allen verantwoordelijkheid om dit tot een succes te maken. Loading 25 februari. De NDP heeft de knoop doorgehakt. Gezien:

1. De verslechtering van de levenssituatie van de burgers,

2. De stijging van de werkloosheid,

3. De enorme daling van de koopkracht en enorme prijsstijgingen,

4. De tientallen corruptie schandalen,

5. De verruwing van de criminaliteit,

6. De vreselijke achteruitgang binnen de gezondheidszorg,

7. De neergang van ons onderwijs,

8. De leugens die door de regering zijn verteld en

9. Voordegekhouderij van het volk door deze regering,

heeft de NDP besloten om om haar leden, sympathisanten en ondersteuners op te roepen zich warm te maken voor een grote bijeenkomst richting 25 februari. 

Het volk lijdt

Abdoel: “Wij weten dat het volk enorm lijdt onder het beleid van deze regering. Wij weten dat alle beroepsgroepen en hosselaars moe zijn van de situatie. Wij weten dat u al moe bent van de friends and family politiek van de regering en wij weten dat de struggle om elke dag eten op tafel te zetten steeds zwaarder wordt. Wij hebben derhalve besloten om de strijd tegen deze onrechtvaardige, corrupte en vooral liegende regering te intensiveren en op te voeren. Geeft u de boodschap door en bereidt u zich voor. A volk no mang moro, aldus Abdoel, die bij de afgelopen verkiezingen een magere 117 stemmen behaalde.”

Abdoelwet

Amzad Abdoel heeft zich in de afgelopen jaren flink populair gemaakt. Anderen zouden waarschijnlijk een ander woord kunnen gebruiken, dat mag het volk doen. Doctorandus Amzad Abdoel heeft zich vooral populair weten te maken door een achteraf niet zo correcte inschatting. In april 2015, een maand voor de verkiezingen, zei hij nog op Apintie, dat er helemaal geen reden was tot paniek. “Er is geen reden tot paniek. Er komt geen devaluatie. Het heeft alleen te maken met de verkiezingstijd dat er paniek wordt gezaaid.”

Abdoel werd wijzer en wijzer. Was in 2015 de Wet op Staatsschuld, volgens Amzad Abdoel nog, een van de beste wetten in de wereld. “Het is een fantastische wet. De wet zegt dat wanneer de obligo plafond overschreden wordt er sancties zijn voor de minister. Deze wet beschermt de totale economie”, zei Abdoel tijdens Kal Aaj Aur Kal, live op TV. Dat werd ook veranderd. Hij had maar naar zichzelf moeten luisteren. Vandaag de dag voelen wij de gevolgen nog van de vrije val van de Surinaamse economie. Of het dankzij Abdoel’s initiatiefwet voor de wijziging van de wet op Staatsschuld is gekomen, of dankzij de nog ambitieuzere Valutawet of ook wel bekend als de Abdoel-wet is gekomen mag u zelf kiezen. 

SAM

error: Kopiëren mag niet!