Oudste bewoonster Arya Dewaker Kindertehuis viert 81e verjaardag

De oudste bewoonster van het Maharshi Dayanand Kinderhuis van de Vereniging Arya Dewaker,  Serakhatoen Baksi, meer bekend als Jetty, heeft haar 81e jaardag gevierd in het tehuis van de religieuze organisatie. Dit gebeurde met inachtneming van de Covid-19 regels.

De bijzondere gelegenheid werd gevierd door het bestuur, coördinatoren en de kinderen van het kinderhuis. Voor haar jaardag heeft ze deelgenomen aan de zondagse ‘hawan yajna’ in de hoofdmandir die speciaal voor haar beneden in de zaal van de mandir heeft plaatsgevonden. Ook heeft ze een taart gesneden en was er een hapje en drankje aanwezig.

Tante Jetty is vanaf haar geboorte doofstom. Zij werd opgenomen in het kindertehuis en is nooit meer weggegaan. Familieleden van tante Jetty zijn bij het bestuur niet bekend. Zij heeft zich kunnen aanpassen aan het regiem van het kindertehuis en doet ze volop mee aan alle activiteiten. Zij is zelfstandig en heeft nog weinig hulp nodig. Communicatie met tante Jetty geschiedt via gebarentaal. Tante Jetty heeft nimmer onderwijs gehad. 

Zij krijgt de felicitaties namens het hoofdbestuur, Yuwakdal, Priesterraad, Maharshi Dayanand Kinderhuis, Scholengemeenschap, Adviesraad en alle overige besturen, commissies en afdelingen van Vereniging Arya Dewaker. 

SAM

error: Kopiëren mag niet!