Een vergeten klok………

Op pad kwam Dagblad Suriname enkele burgers tegen die aangaven dat ze iedere dag, ieder moment, updates zien over de Covid gevallen. Wat een van hen een beetje vreemd vindt is dat het lijkt alsof Covid het enige virus is dat bestaat.

“Covid hier, Covid daar, Covid overal. Ala Gado dey ye yere Covid. En dat is niet verkeerd, want Covid is real.” Wat die burger aangeeft is dat het heel opvallend is dat je niemand hoort praten over HIV en Aids. “Bestaat dat nog????”

Die burger vraagt zich af of er nog mensen zijn die besmet raken met het alom bekende HIV en Aids virus, want het lijkt alsof het nooit heeft bestaan.  “Covid bestaat er werkelijk, het is een feit, maar ik wil de samenleving erop attenderen dat HIV en Aids ook een feit is! In tijden van Covid vergeet je gauw dat er ook andere virussen bestaan. Mijn boodschap is daarom, “weri yu mondkap, ma no fergiti’f weri yu kousu tu.”

P.Gr.

error: Kopiëren mag niet!