De verkoop van fruit verloopt redelijk

De verkoop van fruit gaat toch wel voor enkele standhouders. Vruchten die effectief zijn voor de weerstand waaronder sinaasappel en citroen soorten worden toch veel verkocht, geeft een standhouder aan. “Een ieder wil zijn of haar weerstand op peil houden en de prijzen bij enkelen van ons zijn redelijk. Los van het feit dat de vruchten zoet zijn, heb je als extra pluspunt – dat niet bij een ieder voorkomt – dat wij ze vaak proeven voordat er verkocht wordt.”

Eerder op de dag werd er nog veel fruit verkocht. Dat komt vanwege de zondagsmarkten, maar nu “is het toch wel slap”, zegt een verkoper van sinaasappels vanuit zijn busje. “Dat kan ook vanwege de prijs, maar daarover kan vaak wel gesproken worden. Zolang een klant komt en naar de prijs vraagt, kijkt hij of zij nog even rond en loopt weer weg.” “Een hoop sinas kan men tussen SRD 50 en SRD 150 vinden en manja’s tussen SRD 35 en SRD 50 van SRD 20 is er ook, maar die zijn van die kleine. Aan de prijzen kunnen we niet echt veel doen, anders eten wij  niet”, benadrukt de verkoper. “Maar, vaak genoeg verzachten wij de prijs wel voor de klanten. Als iemand bijvoorbeeld twee hoopjes sinas van SRD 150 wil, geven wij wel een redelijke korting. Maar voor de rest kan er niets meer gedaan worden.”

“Intussen blijken velen van ons griep  te hebben. Je weet ook niet wie besmet is, maar ik hou mij wel aan de regels”, benadrukt de verkoper. Lothar die ook van uit zijn auto sinaasappels verkoopt zegt dat hij dagen al probeert te verkopen, maar het niet overal lukt.

“Ook al sta ik met een net sinaasappels waarin 5 tot 7 zitten, het gaat toch niet. Langs de straat gaat een ieder voorbij. Je hebt wel enkelen die stoppen, maar een vlotte verkoop dagelijks zou helemaal niet slecht zijn. Ik ben er pas, dus hoop nog op het beste”, benadrukt Lothar.

TM

error: Kopiëren mag niet!