435 Covid-besmettingen zondag uit 875 testen – 1 patiënt overleden aan virus

Zondag zijn 435 personen positief op Covid-19 getest uit een totaal van 875 uitgevoerde testen. Dat waren afgelopen dinsdag 1.062 personen, woensdag 1.047, donderdag 885, vrijdag 1.026 en zaterdag 709.

Een patiënt is zondag aan het virus overleden, waardoor het totaal aantal aan het virus overleden personen – sinds het begin van de pandemie medio maart 2020 – nu 1.213 bedraagt, zo is te zien op de website van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) waar een zogenoemd dashboard dagelijks rond tien uur ‘s avonds de Covid-cijfers publiceert.

Nadat enkele weken een dalende trend te zien was in het aantal dagelijkse besmettingen, is sinds vorige week plotseling een forse stijging waar te nemen, waarschijnlijk het gevolg van illegale feesten. Maar, het staat nu ook vast dat het een gevolg is van de nieuwe Omicron-variant, die milder is dan de Delta-variant, maar zich razendsnel verspreid. 

Flinke stijging ziekenhuisopnames

Op Intensive Care Units van de ziekenhuizen in Suriname liggen zondag 12 patiënten en in totaal liggen nu 85 personen met het virus in een ziekenhuis en dat waren er dinsdag 68, woensdag 71, donderdag 79, vrijdag 83 en zaterdag 81. 

Het totaal aantal met Covid-19 besmette personen, sinds de uitbraak medio maart 2020, bedraagt nu 63.878.

PK

error: Kopiëren mag niet!