1.404 Covid-besmettingen maandag uit 2.515 testen – 3 patiënten overleden aan virus 

Maandag zijn 1.404 personen positief op Covid-19 getest uit een totaal van 2.515 uitgevoerde testen. Dat waren er afgelopen woensdag 1.047 personen, donderdag 885, vrijdag 1.026 en zaterdag 709 en zondag 435.

Drie patiënten zijn maandag aan het virus overleden, waardoor het totaal aantal aan het virus overleden personen – sinds het begin van de pandemie medio maart 2020 – nu 1.216 bedraagt, zo is te zien op de website van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) waar een zogenoemd dashboard dagelijks rond tien uur ‘s avonds de Covid-cijfers publiceert.

Nadat enkele weken een dalende trend te zien was in het aantal dagelijkse besmettingen, is sinds vorige week plotseling een forse stijging waar te nemen, waarschijnlijk het gevolg van illegale feesten. Maar, het staat nu ook vast dat het een gevolg is van de nieuwe Omicron-variant, die milder is dan de Delta-variant, maar zich razendsnel verspreid. 

Flinke stijging ziekenhuisopnames

Op Intensive Care Units van de ziekenhuizen in Suriname liggen maandag 11 patiënten en in totaal liggen nu 91 personen met het virus in een ziekenhuis en dat waren er woensdag 71, donderdag 79, vrijdag 83, zaterdag 81 en zondag 85. 33 Personen bevinden zich in isolatie.

Het totaal aantal met Covid-19 besmette personen, sinds de uitbraak medio maart 2020, bedraagt nu 65.282.

PK

error: Kopiëren mag niet!