President Santokhi decoreert 31 partijgenoten vanwege 73-jarig bestaan VHP….

Drager van het Grootlint in de Ere-Orde van de Gele Ster. Deze onderscheiding kreeg Jules Rattankoemar Ajodhia zaterdag 15 januari in het presidentieel paleis van president Chandrikapersad Santokhi. Ajodhia behoort tot een groep van 31 VHP’ers die in verband met haar 73-jarig bestaan door de politieke organisatie VHP zijn voorgedragen om gedecoreerd te worden. Van deze groep, waarvan 23 personen fysiek aanwezig waren, werden Mohamed Rakieb Khudabux (die ook had afgemeld), Urmila Ramlagansing en Radjkoemar Randjietsingh benoemd tot Groot Officier in de Ere-Orde van de Gele Ster.

Het staatshoofd ze,i dat de gedecoreerden blijk hebben gegeven van jarenlange bijzondere verdiensten aan de VHP alsook aan land en volk. “Met enorme gedrevenheid, ijver, trouw en doorzettingsvermogen zet u zich in voor de partij”, aldus het staatshoofd. Hij voegde eraan toe dat de gedecoreerden een belangrijke rol speelden in de ontwikkeling en de bestaansgeschiedenis van de partij. “Uw bijdrage aan de VHP, land en volk is van grote waarde en kenmerkt zich door loyaliteit, beschikbaarheid en betrokkenheid”, ging hij verder. “Het is alom bekend dat velen onder u zich ook onvermoeibaar inzetten op sociaal maatschappelijk gebied.”

Volgens het staatshoofd verdient deze positieve ontwikkeling navolging. Hij zegt dat personen die zich op uitzonderlijke wijze toegewijd en liefdevol dienstbaar hebben gemaakt voor land en volk gewaardeerd moeten worden. “Met de onderscheidingen en ere-orden wordt tot uitdrukking gebracht uw bijzondere ijver en trouw bij het vervullen van uw plichten op diverse niveaus binnen de organisatie, maar ook daarbuiten.” Het staatshoofd sprak zijn felicitatie uit aan de VHP, bestuur en alle structuren van de partij met deze bijzondere dag. De door de partij voorgedragen groep personen voor decoratie is veel groter. De Adviescommissie Surinaamse Onderscheidingen heeft echter geadviseerd de onderscheidingsmomenten gefaseerd uit te voeren. 

Ajodhia noemde het decoratiemoment een zeer bijzondere aangelegenheid. “Wij moeten dit zien als uitverkorenen uit het bestand van duizenden VHP’ers, die 73 jaar lang hun krachten aan de partij hebben gegeven.” Hij zegt dat veelal de plaats van de partij in het maatschappelijk leven alsook de maatschappelijke carrière die de persoon maakt, worden vergeten. Volgens Ajodhia is de rol die de partij speelt in de politieke maatschappelijke carrière van de persoon onvoorstelbaar. Hij benadrukte dat velen het voorrecht hebben gehad om samen te werken met voorgaande voorzitters alsook de huidige partijleiding. Hij memoreerde in zijn toespraak in het bijzonder de gewezen ondervoorzitters die een enorme bijdrage hebben geleverd aan de partij, te weten: dr. Nannan Panday en dr. Alwin Mungra.

*Eremedaille in Goud verbonden aan de Ere-Orde van de Gele Ster: Shaubhaagjewatie Alibux-Pherai, Henk Aviankoi, Soerendre Bhageloe, Patrick Henar, Ritesh Sardjoe, Paul Soesman, Vidjaiprekash Thakoer en Cecil Valies.

*Ridder in de Ere-Orde van de Gele Ster: Soeshila Baldew-Malhoe (afgemeld), Stanley Harty Dijksteel, Sidik Moertabat, Adhir Soekhai en Mahinderpersad Sunderpersad lall.

*Officier in de Ere-Orde van de Palm: Mohamed-Shiraz Boedhoe (afgemeld), Otto Dewanchand, Bhagwanpersad Gangaram Panday, Henry Ori en Maaltie Soerdjoe.

*Offcier in de Ere-Orde van de Gele Ster: Rudolf Ramautar. Afgemeld hadden: Asiskumar Gajadien, Mahinderkoemar Jogi, Jitendra Kalloe en Harriet Ramdien.

*Commandeur in de Ere-Orde van de Palm: Madrachaldebi Ghisaidoobe, Glenn Oehlers en Ramdjes Soekarnsingh.

*Commandeur in de Ere-Orde van de Gele Ster: Moestava Nurmohamed (afgemeld). 

error: Kopiëren mag niet!