709 Covid-besmettingen zaterdag uit 1.426 testen – 4 patiënten overleden aan virus

Zaterdag zijn 709 personen positief op Covid-19 getest uit een totaal van 1.426 uitgevoerde testen. Dat waren er afgelopen dinsdag 1.062 personen, woensdag 1.047, donderdag 885 en vrijdag 1.026.

Vier patiënten zijn zaterdag aan het virus overleden, waardoor het totaal aantal aan het virus overleden personen – sinds het begin van de pandemie medio maart 2020 – nu 1.212 bedraagt, zo is te zien op de website van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) waar een zogenoemd dashboard dagelijks rond tien uur ‘s avonds de Covid-cijfers publiceert.

Nadat enkele weken een dalende trend te zien was in het aantal dagelijkse besmettingen, is sinds vorige week plotseling een forse stijging waar te nemen, waarschijnlijk het gevolg van illegale feesten. Maar, het staat nu ook vast dat het een gevolg is van de nieuwe Omicron-variant, die milder is dan de Delta-variant, maar zich razendsnel verspreid. 

Flinke stijging ziekenhuisopnames, ook toename aantal ICU-opnames

Op Intensive Care Units van de ziekenhuizen in Suriname liggen zaterdag 12 patiënten, vier meer dan vrijdag, en in totaal liggen nu 81 personen met het virus in een ziekenhuis en dat waren er maandag 61, dinsdag 68, woensdag 71, donderdag 79 en vrijdag 83. 

Het totaal aantal met Covid-19 besmette personen, sinds de uitbraak medio maart 2020, bedraagt nu 63.443.

PK

error: Kopiëren mag niet!