TotalEnergies voegt extra Surinaamse bron toe aan Maersk boorput

TotalEnergies Suriname, een dochteronderneming van de Franse energiegigant TotalEnergies, heeft besloten om gebruik te maken van haar optie om nog een extra boorput te boren door Maersk Drilling, eigendom van Maersk Valiant.

Nieuwe toevoeging  

Maersk Drilling meldde vrijdag, dat de Suriname-tak van TotalEnergies een optie heeft uitgeoefend om het boren van een extra put in Blok 58 voor de kust van Suriname toe te voegen aan de werkzaamheden van het boorschip Maersk Valiant. TotalEnergies is de exploitant van het blok en heeft een bedrijfsbelang van 50 procent, terwijl APA Suriname de resterende 50 procent heeft.

Maersk deelde mee, dat de contractwaarde van de verlenging ongeveer $ 20,5 miljoen bedraagt. De offshore boor aannemer bevestigde ook, dat er nog twee extra opties voor één put overblijven op het contract van Maersk Valiant met TotalEnergies. De laatste contractverlenging heeft een geschatte duur van 100 dagen, en de werkzaamheden zullen naar verwachting in maart 2022 beginnen als directe voortzetting van de eerder overeengekomen werkomvang van het tuig.

Hotspot van olie 

Na het voltooien van het boren van de Sapakara South-1-put, verhuisde het Maersk Valiant-boorschip om de Bonboni-1-put in blok 58 te boren en APA rapporteerde de resultaten van stroming tests bij de Sapakara South-taxatiepunt, samen met de boorresultaten van de Bonboni- 1 exploratieput in november 2021. Destijds deelde APA mee, dat de Maersk Valiant na voltooiing van de operaties bij Bonboni zou verhuizen om het exploratie vooruitzicht van Krabdagu te boren, dat 18 kilometer ten oosten van SPS-1 ligt.  Zoals eerder gemeld, verklaarde het energiedata- en analyse bedrijf GlobalData, na verkennend succes in de wateren voor de kust van Suriname, waar in 2020 verschillende ontdekkingen werden gedaan, vorig jaar ook dat het gebied veelbelovend is om op korte tot middellange termijn een hotspot voor olieproductie te worden.

SAM

error: Kopiëren mag niet!