1.026 Covid-besmettingen vrijdag uit 2.235 testen – 5 patiënten overleden aan virus

Vrijdag zijn 1.026 personen positief op Covid-19 getest uit een totaal van 2.235 uitgevoerde testen. Dat waren er afgelopen zondag 366 personen, maandag 1.009, dinsdag 1.062, woensdag 1.047 en donderdag 885.

Vijf patiënten zijn vrijdag aan het virus overleden, waardoor het totaal aantal aan het virus overleden personen – sinds het begin van de pandemie medio maart 2020 – nu 1.208 bedraagt, zo is te zien op de website van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) waar een zogenoemd dashboard dagelijks rond tien uur ‘s avonds de Covid-cijfers publiceert.

Nadat enkele weken een dalende trend te zien was in het aantal dagelijkse besmettingen, is sinds vorige week plotseling een forse stijging waar te nemen, waarschijnlijk het gevolg van illegale feesten. Maar, het staat nu ook vast dat het een gevolg is van de nieuwe Omicron-variant, die milder is dan de Delta-variant, maar zich razendsnel verspreid. 

Flinke stijging ziekenhuisopnames

Op Intensive Care Units van de ziekenhuizen in Suriname liggen vrijdag 8 patiënten en in totaal liggen nu 83 personen met het virus in een ziekenhuis en dat waren er zaterdag 37, zondag 57, maandag 61, dinsdag 68, woensdag 71 en donderdag 79. 

Het totaal aantal met Covid-19 besmette personen, sinds de uitbraak medio maart 2020, bedraagt nu 62.734.

PK

error: Kopiëren mag niet!