OW-Minister Riad Nurmohamed: “Hoge risico-kosten aannemers door voorbije wanbeleid”

“Feiten worden verdraaid rond aanbestedingskwestie”

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) stelt tegenover Dagblad Suriname, dat ondernemers hoge risicokosten in rekening brengen door een trackrecord van niet betaalde aannemers en een onvoorspelbare koers. OW heeft vorig jaar haar schuld kunnen herschikken met grote ondernemers. Maar er zijn nog vele ondernemers die huiverig zijn om te werken voor de staat. Dat is de realiteit waarmee wij te maken hebben. 

Opzettelijke desinformatie 

De bewindsman stelt: “Rashied Doekhie verspreidt opzettelijk onjuiste informatie. Dagblad Suriname heeft na een simpele app alle informatie gehad zoals het is gegaan is en wie het werk  gegund heeft gehad. De feiten zijn anders dan wat bepaalde mensen verkondigen”, aldus de minister.

Hij ging ook via social media in op de kwestie: “Het is niet de eerste keer, en zal ook niet de laatste zijn. Personen met kwade agenda’s zullen blijven proberen om desinformatie te verspreiden. Ons antwoord zal in daden zijn en wij gaan het goede werk blijven vervolgen. Als minister schuw ik geen enkele vorm van onderzoek en verantwoording. Er is steeds aangegeven dat transparantie, openheid en eerlijkheid hoog in de vaandel worden gedragen. In het beleid is er geen ruimte voor corruptie. OW heeft grote vorderingen gemaakt op het gebied van modernisatie en vernieuwing. Het werk wordt, anders dan voorheen, middels openbare aanbestedingen gegund.” 

Werkelijke kosten 

De bewindsman stelt verder: “Er is een beleid uitgezet waarbij een ieder kan meedoen. Er wordt heisa gemaakt met een openbare aanbesteding voor Nickerie. De feiten liggen anders. In het geval van een openbare toilet heeft de gunning plaatsgevonden voor een bedrag van SRD 377,518. Daarin zijn de totale bouwkosten inclusief de risico+winst/onvoorziene-kosten en stelposten. De hoge risicokosten zijn te danken aan een achtergelaten trackrecord van niet betaalde aannemers en een onvoorspelbare koers. Dat is de realiteit waarmee OW vooralsnog te maken heeft. Vele aannemers durven door de eerdere taferelen niet mee te doen. Desondanks, zal er nader onderzoek gevraagd worden om eventuele malversaties aan te pakken.”

Hoogste standaarden

“Wat vaststaat is dat er vernieuwde regels geïmplementeerd zullen worden. Er komen eisen en randvoorwaarden voor aannemers. Een ieder die voldoet mag meedoen. Alle aannemers en ook burgers kunnen de website van OW daarvoor volgen. Ik wil een ieder op het hart drukken om de juiste informatie te volgen. Laat u zich niet misleiden. Misinformatie en leugens verspreiden is ook strafbaar. Ik zal mij ten alle tijden aan de hoogste standaarden blijven houden. Daar sta ik achter”, stelt minister Nurmohamed.

SAM

error: Kopiëren mag niet!