De gezondheidstoestand van Lata Mangeshkar “is enigszins verbeterd”

Veteraan zangeres Lata Mangeshkar, die dinsdag werd opgenomen in het Breach Candy Hospital in Mumbai nadat zij positief had getest op Covid-19, doet het iets beter, meldde persbureau ANI. De zangeres, die ook een longontsteking heeft, zal op de ICU-afdeling van het Breach Candy Hospital blijven, meldde persbureau ANI. “Lata Mangeshkar ligt nog steeds op de IC-afdeling, maar er is een lichte verbetering in haar gezondheid”, zei dr. Pratit Samdani, die de legendarische zangeres behandelt, aan ANI.

Ondertussen hebben ook familieleden van de zangeres bevestigd, dat het goed met haar gaat. Haar nicht Rachana vertelde donderdag aan persbureau PTI: “Het gaat goed met haar en daar zijn we blij mee. De gebeden van iedereen hebben gewerkt. Houd alstublieft onze privacy in gedachten.”

Woensdag vertelde de dokter aan persbureau ANI dat de 92-jarige zangeres de komende 10-12 dagen in observatie zal worden gehouden.

Nadat de zangeres in het ziekenhuis was opgenomen, bevestigde nichtje Rachna van Lata Mangeshkar aan NDTV dat ze leed aan milde Covid en op de Intensive Care lag. Ze voegde er ook aan toe: “Houd haar in je gebeden. Je gebeden zijn kostbaar.”

Lata Mangeshkar, die in de volksmond bekend staat als de ‘Nachtegaal van India’, heeft gezongen in het Hindi, Marathi, Bengaals en andere regionale talen. Tijdens haar illustere carrière als een van de gerenommeerde musici van India, is ze geëerd met de Bharat Ratna, Padma Vibhushan, Padma Bhushan en Dadasaheb Phalke Award, evenals verschillende National en Filmfare Awards. Lata Mangeshkar’s laatste complete album was voor 2004 Bollywood release Veer-Zaara.

Lata Mangeshkar kreeg haar eerste grote doorbraak met het nummer Dil Mera Toda uit de film Majboor uit 1948. Haar lied ‘Aayega Aanewaala’ uit de film Mahal (1949) werd echter haar eerste grote hit.

error: Kopiëren mag niet!