Xaviera Jessurun nieuwe president-commissaris bij SLM

Xaviera Jessurun is benoemd tot president-commissaris van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dit is donderdag bekendgemaakt door de SLM-topman Paul de Haan. Jessurun was voorgedragen door president Chandrikapersad Santokhi.

Rajen Pahladsingh had eerder om persoonlijke reden bedankt als president-commissaris en als lid van de Raad van Commissarissen.

Ze was vooralsnog niet bereikbaar voor een inhoudelijke reactie.

Activiste

Jessurun is vooral bekend geworden als activiste binnen de organisatie Next Generation Movement die onder andere in maart en juni 2018 de straat op ging in protest tegen de regering Bouterse-Adhin. Het jaar erop dook haar naam op in het Actiecomité Alcoa onder leiding van Wim Bakker.

PK

error: Kopiëren mag niet!