Voortzetting onderwijs alleen mogelijk als Covid-19-maatregelen nageleefd worden

“We zijn bewust van de bezorgdheid over de vele besmettingen. Het ministerie geeft steeds door aan de scholen dat allen zich moeten houden aan de Covid-19-protocollen. Daarnaast dienen behalve de schoolleiders en leerkrachten, ook studenten en ouders te allen tijde de MoHanA-maatregelen na te leven. Zo kunnen zaken voortgang vinden.” Dit vertelt Gracia Valies-Ormskirk, directrice Beroepsonderwijs van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC).

De start van het tweede kwartaal van dit schooljaar is een besluit van MinOWC, welke in goed overleg is gedaan met het ministerie van Volksgezondheid en het Outbreak Management Team. De opkomst van leraren was op de eerste schooldag van de basis- en VOJ-scholen, op vrijdag 7 januari, goed te noemen. Daartegenover was de opkomst van de leerlingen minder. Deze informatie is verzameld na gesprekken te hebben gevoerd met de verschillende lidbonden van de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS), geeft Valies-Ormskirk aan. 

Met betrekking tot het besluit inzake de voortzetting van onderwijs op scholen wordt geanticipeerd op de Covid-19-situatie in Suriname. Naar aanleiding van de milde gevolgen van de Omicron variant is geadviseerd dat de schooldeuren open mogen.

“Mocht het zijn, dat de situatie zodanig is dat we die niet meer in de hand hebben, dan zullen we de scholen weer moeten sluiten. We hopen dat er geen schoolonderbreking komt, anders worden de achterstanden vele malen groter en dat is moeilijk in te halen”, aldus Valies-Ormskirk.

error: Kopiëren mag niet!