Schrijfster doneert 690 boeken getiteld “Prettig Omgaan Met Jongeren” aan MinOWC

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur ontving maandag 10 januari de Surinaamse schrijfster Ismene Krisnadath. Zij deed een donatie aan de bewindsvrouwe van het boek “Prettig Omgaan Met Jongeren”. Het boek is een product voortgevloeid uit een module die Krisnadath heeft ontwikkeld voor het Instituut voor de Opleiding van Leraren. De module had betrekking op de Psychologie van de Adolescentie. De donatie betrof 690 exemplaren die naar de behoevende scholen gestuurd zullen worden.

 

De schrijfster deed ook een speciale donatie aan de minister zelf van drie leesboeken. “Stekel Lust Zoete Patat”, de pennenvrucht van Krisnadath zelf, is een prentenboek bestemd voor het derde en vierde leerjaar.  “Wie Ben Ik? De Tekenwedstrijd” is geschreven door de Nickeriaan Steffano Irodikromo. Hij beschrijft zijn eigen ervaringen met pesten in het boek. Het laatste boek “Pippa de Wonder Kikker” is van Clarisse Vasseur. De minister zei enorm blij te zijn met de geste. 

De bewindsvrouwe is het eens met Krisnadath, dat de aanschaf van Surinaamse boeken voor de bibliotheken en mediatheken van de scholen een speciale post op de begroting van het ministerie behoeft. “De laatste 10 tot 15 jaar heeft de overheid geen boeken gekocht voor scholen. Ik ging voor de Covid-19 pandemie zelf naar de scholen voor de verkoop”,  aldus de schrijfster. Levens mikt op de volgende begroting hiervoor. 

Krisnadath pleit verder voor de aanpak van de leescultuur in het voortgezet onderwijs. Er zou volgens haar beleid moeten worden ontwikkeld om de belangstelling voor het lezen bij deze groep op te wekken. Er is immers veel werk verzet op het basisniveau, maar bij de oudere kinderen niet. Levens wil dit meenemen in het project over de vernieuwing van het voortgezet onderwijs. Met het onderwijzersveld zal dan worden nagegaan hoe het beleid zal moeten uitzien.

error: Kopiëren mag niet!