Mr. Robby Makka benoemd tot Ridder in de Ere orde van de Palm

Mr. Robby Makka is dinsdag in het presidentieel paleis door president Chandrikapersad Santokhi benoemd tot Ridder in de Ere orde van de Palm. Hij kreeg deze onderscheiding “vanwege zijn onbaatzuchtige dienstverlening en vrijwilligerswerk in diasporazaken”.

Makka heeft zich de afgelopen 26 jaar op een markante manier via diverse werksporen ingezet voor de Surinaamse diaspora, aldus de Communicatie Dienst Suriname. Hij levert volgens de president ook een actieve bijdrage aan het ontwikkelingstraject dat Suriname nu meemaakt. Verder is hij bekend om zijn economische media-commentaar zowel in Nederland als in Suriname, daarom mag hij een “bruggenbouwer” worden genoemd tussen Nederland en Suriname.

Makka is meerdere keren tijdens handelsmissies in het kader van handelsbetrekkingen tussen beide landen als inleider opgevoerd. Hij heeft vanuit zijn diaspora kennis in relatie tot investeringen, handel, innovatie en ondernemerschap en is beroepsmatig manager bij het ministerie van Financiën in Nederland.

Het staatshoofd is Robby Makka enorm dankbaar voor zijn inzet, toewijding en ongekende ondersteuning in diaspora zaken. Santokhi noemde enkele van de organisaties waarin Makka zitting heeft, zoals de Stichting Kenniskring Nederland-Suriname (KK), Platform Suriname Diaspora (PSD), Dutch Suriname Diaspora Foundation (DSFN), adviseur van de Dutch Suriname International Business Club (DSIBC), bestuurslid Hindoeraad Nederland.

In een speech dankte de gedecoreerde Makka de president voor de eer die hem te beurt is gevallen. “De decoratie die ik heb gekregen draag ik ook op aan een goede economie en een leefbaar klimaat.”

Robby Makka is in 2020 koninklijk onderscheiden en benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau in Nederland.

error: Kopiëren mag niet!