President Santokhi feliciteert premier Rutte en zijn vierde kabinet

President Chandrikapersad Santokhi heeft de Nederlandse premier Mark Rutte schriftelijk gefeliciteerd met de beëdiging van zijn vierde kabinet. Santokhi wenst premier Rutte en Kabinet Rutte IV veel succes bij het realiseren van de doelen die zijn vastgelegd in het regeerakkoord. 

President Santokhi merkt op, dat na geruime tijd van discussies en onderhandelingen, premier Rutte een team heeft kunnen samenstellen, waarvan voor het eerst in de Nederlandse politieke geschiedenis, de helft van de ministers vrouw is.  

Verder spreekt hij de wens uit, dat ook in de komende regeerperiode de banden met Suriname worden verstevigd alsook de vriendschappelijke relatie wordt bestendigd.

President Santokhi memoreert in zijn felicitatie de ondersteuning van de Nederlandse regering op verschillende gebieden, waarvoor hij namens het Surinaamse kabinet zijn erkentelijkheid uitspreekt. De Surinaamse regeringsleider kijkt ernaar uit om de relatie verder uit te bouwen naar andere terreinen, waaronder investeringen vanuit het Nederlandse bedrijfsleven. 

“Ik vertrouw op de steun van Nederland bij de wederopbouw van Suriname, waarvoor we in 2022 flinke stappen gaan zetten. Zoals ik al zei tijdens mijn bezoek aan Nederland: Samenbouwen aan de toekomst!” President Santokhi kijkt in dit kader uit naar het bezoek van premier Rutte aan Suriname voor nader overleg alsmede kennismakings- en overlegmomenten met collegaministers van Suriname.

Tot slot spreekt hij de allerbeste wensen van succes en voorspoed uit aan premier Rutte, het nieuwe kabinet en het Nederlandse volk.

error: Kopiëren mag niet!