Nog niet bekend wanneer MinOWC van start gaat met schoolvoeding

De minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Marie Levens, gaf in 2021 aan, dat het Herstelplan licht in de tunnel zal betekenen voor studenten en leerlingen. De minister sprak daarbij onder andere over gratis schoolvervoer, hygiëne die op de scholen zou toenemen en schoolvoeding voor de kinderen die geen ontbijt kunnen permitteren. 

Schoolvoeding

Recentelijk zijn de broodprijzen aangepast, brood is duurder geworden. Door de financieel-economische situatie in het land zijn sommige ouders niet meer in  staat om hun kinderen dagelijks van brood te voorzien. Dat geldt vooral voor ouders die meerdere kinderen hebben. Het baart de burgers enorm zorgen, dat sommige kinderen met een lege maag naar school moeten.

Uit onderzoek is gebleken, dat kinderen die met een lege maag naar school gaan, vaak ongeconcentreerd zijn of zich slaperig voelen. Voeding aan kinderen aanbieden, waarvan ouders het niet zelf kunnen permitteren, zal alleen maar voordelen met zich meebrengen. Daardoor zullen de kinderen zich lichamelijk beter voelen en zeker ook in staat zijn om zich beter te concentreren op de lessen.

Op dit moment is het echter nog niet bekend wanneer het ministerie van start zal gaan met schoolvoeding en hoe dat precies in zijn werk zal gaan. De redactie heeft vooralsnog geen reactie kunnen krijgen van het ministerie op de gestelde vragen

SK

error: Kopiëren mag niet!