Liakat Mahawatkhan overleden

De bekende Nickeriaanse politicus, rijstondernemer en oud-VHP Assembleelid Liakat Mahawatkhan is dinsdagochtend overleden. Mahawatkhan sukkelde de laatste tijden met zijn gezondheid, doch dat weerhield hem er niet van om van tijd tot tijd van zich te doen laten horen over actuele politieke en maatschappelijke vraagstukken.

Hij stond bekend als iemand die geen blad voor de mond nam. Als geboren Nickeriaan en rijstondernemer is hij een kenner van de rijstsector. Mahawatkhan noemde zichzelf een “stonfutu” van de VHP. Hij komt uit de VHP-periode onder leiding van Jagernath Lachmon.

Hij is namens de VHP Assembleelid geweest in de periode 1987-1991, 1991-1996 en 2000-2005. Daarna trok hij zich uit de partij en sympathiseerde hij met de politieke partijen PL en Nieuw Suriname. Mahawatkhan was in het dagelijks leven directeur-eigenaar van het rijstbedrijf Sherien.

SS

error: Kopiëren mag niet!