Activiteiten Indiase ambassade in Nickerie

De Indiase ambassade onder leiding van ambassadeur Shankar Balachandran, heeft het afgelopen weekend activiteiten  gehouden in Nickerie. Dit alles in verband met de 75ste Onafhankelijkheidsdag van India alsook in het kader van “Wereld Hindi Dag” en “The Non Residence Indian Day” (Pravasi Bhartaya Divas)

Bij aankomst zaterdag 8 januari werden 5 Ashoka bomen geplant op het Brassaplein. Na deze activiteit vertrok de Indiase delegatie vergezeld van districtscommissaris Senrita Gobardhan naar de openbare markt waar symbolisch gestart werd met schoonmaakwerkzaamheden (Cleanliness Drive). Later die middag werd in de Districtszaal een workshop gehouden over de Hindi taal alsook de Kathak dans.

Tijdens de herdenking van “Wereld Hindi dag” en Pravasi Bhartaya (Non Residence Indian Day) werd zondag een culturele ochtend gehouden. Een selecte groep die vanwege de Covid-regels was aangepast heeft mogen luisteren naar enkele toespraken van onder andere ambassadeur Balachandran en districtscommissaris Gobardhan. Het cultureel optreden maakte indruk op de aanwezigen.

Aan het einde van de dag kregen in totaal 13 winnaars van Nickerie die hebben deelgenomen aan de Poëzie- alsook een Opstelwedstrijd van de Indiase ambassade, hun certificaat en een geldbedrag in ontvangst.

De activiteiten in verband met 75 jaar Onafhankelijkheid van India duren tot en met 15 augustus 2023.

error: Kopiëren mag niet!