Ook GOL terug met lijndienst Paramaribo-Belem

Ook het Braziliaanse GOL Linhas Aéreas is terugkeerd met haar wekelijkse lijndienst van Belém naar Paramaribo vice versa. De diensten waren sinds maart 2020 opgeschort vanwege de Covid-19-beperkingen. Ook het Panamese Copa Airlines is terug op Paramaribo-Zanderij.

De Braziliaanse carrier voert sinds 2015 vluchten tussen Belém en Paramaribo. Hiermee kreeg de SLM concurrentie op de route die lange tijd alleen in haar handen was, met vier vluchten per week. De vluchten van GOL worden uitgevoerd met een Boeing 737-700 en 737-800. De vliegtijd bedraagt 1 uur en 45 minuten. 

GOL heeft sinds 2009 een ‘code-share agreement’ met Air France-KLM. Dit maakt het interessant voor KLM-passagiers om via Paramaribo door te vliegen naar noord-Brazilië en vice-versa, op basis van één ticket. Air France-KLM is ook in het bezit van GOL aandelen. De luchtvaartmaatschappij die de laatste jaren fors is gegroeid, behoort tot een van de grootste carriers in Brazilië.

Het Panamese Copa Airlines heeft inmiddels haar vluchten van Panama (PTY) naar Suriname (PBM) vice versa hervat na een afwezigheid van bijkans ±18 maanden. In 2019 startte Copa Airlines, een lid van het wereldwijde Star Alliance-netwerk, met rechtstreekse vluchten tussen Panama Stad en Suriname. Zij verbindt Suriname via haar Panama City-hub met 80 andere Copa bestemmingen. Deze ontwikkeling komt goed uit voor Suriname, nadat het land al tientallen jaren geïsoleerd was van delen van de Amerika’s. De Copa/Avianca alliantie biedt reizigers in en uit Suriname toegang tot meer dan 100 bestemmingen op het Avianca-, Copa- en United Airlines-netwerk naar Noord-Amerika, het Caribisch gebied, Europa en Azië en tegen mogelijk concurrerende tarieven. Dit netwerk biedt Surinamers toegang tot 32 andere landen waar Copa actief is. 

SAM

error: Kopiëren mag niet!