“De eerste stap naar verandering moet eerst bij ons gezet worden”

Enkele burgers vragen tijdens een gesprek met Dagblad Suriname, of de cijfers van de aantal Covid-19 positief geteste personen wel kloppen. ‘Hoe veilig zijn wij met het aantal gevallen?”, vraagt Perol zich af. Hij is wachter en geeft aan dat hij dagelijks over straat is. Naast zijn vaste baan heeft hij ook zijn eigen zijbaan en daar komt hij met veel mensen in contact.

“Ik heb dagen gewerkt met iemand die positief is getest en samen zijn wij met velen in contact gekomen, maar naar BOG (Bureau voor Openbare Gezondheidszorg) is hij niet geweest. Nadat hij iets beter is geworden besloot hij toch te testen en uit het resultaat bleek dat hij negatief is. Ik ben toevallig niet ziek, maar zijn wij op zo’n manier veilig? Niemand weet of zij besmet zijn, ik merk dat die eerste stap naar verandering eerst bij ons genomen moet worden”, zegt Perol. 

“Ik begrijp dat er een gemis is naar hoe zaken voorheen gingen, zoals feesten, vrij zijn en hangen, maar dat gaat nu helemaal niet kunnen. Doordat we ons zo vrij laten, stijgen de gevallen nog meer. Ik was ook iemand die van hangen hield met vrienden, borrelen met vrienden en feesten, maar nadat ik het zelf dichtbij mee heb gemaakt, zeg ik van nee hoor. Door die fout kon alles mis lopen, ik weet intussen niet of ik ziek ben of niet, ondanks dat de test negatief is. Wij moeten uiteindelijk op onszelf letten als wij samen willen werken. Niemand zegt, dat je niet vrij mag zijn en de prijzen in de winkels maken het leven nog moeilijker maar je leven op spel zetten gaat helemaal niet werken”, benadrukt Perol.

Ook Hellen die momenteel ziek is geeft aan, dat het niet prettig is om in zo een situatie te zitten. Na feesten is zij ziek geworden en gaf aan dat zij ook over straat was geweest en met velen bezig was voor ze erger ziek werd. “Ik weet niet van waar ik het heb, maar ik heb het van iemand en nu zit ik ermee. Ik kan niet uit huis en moet alles bijna telefonisch doen ook in contact zijn met mijn familie. Mijn kinderen die bij mij wonnen zijn gelukkig niet ziek, maar moeten bij mijn zus blijven. Het is helemaal niet prettig, na al die waarschuwingen negeren, merk ik dat het het helemaal niet waard is. Het gaat nu wel de betere kant op, maar ik heb heel wat verloren in de tijd dat ik thuis ben. Ik kon veel meer geld maken dan uitgeven.”

TM

error: Kopiëren mag niet!