1.009 Covid-besmettingen maandag uit 2.231 testen – Geen patiënt overleden aan virus 

Maandag zijn 1.009 personen positief op Covid-19 getest uit een totaal van 2.231 uitgevoerde testen. Dat waren er afgelopen dinsdag 820, woensdag 916, donderdag 665, vrijdag 751, zaterdag 547 en zondag 366.

Geen enkele patiënt is maandag aan het virus overleden, waardoor het totaal aantal aan het virus overleden personen – sinds het begin van de pandemie medio maart 2020 – nog steeds 1.198 bedraagt, zo is te zien op de website van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) waar een zogenoemd dashboard dagelijks rond tien uur ‘s avonds de Covid-cijfers publiceert.

Nadat enkele weken een dalende trend te zien was in het aantal dagelijkse besmettingen, is sinds vorige week plotseling een forse stijging waar te nemen. Maar, het staat nu vast dat het een gevolg is van de nieuwe Omicron-variant, die milder is dan de Delta-variant, maar zich razendsnel verspreid. 

Op Intensive Care Units van de ziekenhuizen in Suriname liggen maandag 5 patiënten, terwijl vorige week donderdag en vrijdag geen patiënten waren opgenomen en dat was voor het eerst sinds maanden, en in totaal liggen nu 61 personen met het virus in een ziekenhuis en dat waren er donderdag nog 28, vrijdag 41, zaterdag 37 en zondag 57. De BOG Covid-19 dashboard toont 10 januari 1 iemand in isolatie.

Het totaal aantal met Covid-19 besmette personen, sinds de uitbraak medio maart 2020, bedraagt nu 58.629.

PK

error: Kopiëren mag niet!