LVV-minister op bezoek in Boven Suriname-gebied – Sewdien bezoekt ook jarige granman Albert Aboikoni

Een delegatie van het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV), bracht zaterdag 8 januari onder leiding van minister Parmanand Sewdien, een werkbezoek aan het dorp Gingiston te Boven Suriname. Hierbij vond de officiële overhandiging plaats van landbouwgereedschappen, waaronder een handtractor. Kapitein Bennie Saljie Akobe nam de geschenken in ontvangst.

“De Mexicaanse zonnebloem die zo weelderig bloeit in het dorp, is goud”, merkte minister Sewdien op.

De minister ging in op het op handen zijnde agrarisch project dat het ministerie voornemens is uit te voeren in het dorp. Het ligt in de bedoeling van het ministerie om enkele hectaren in het dorp te beplanten met olifantsgras. Met de reeds daar in het wild groeiende zonnebloem zou dit voldoende voer kunnen betekenen voor de kalveren, die LVV in het kader van het agrarisch project te Gingiston wil fokken.

Minister Sewdien: “We beginnen met kalveren, zodat de kinderen aan de dieren gewend raken en geen vrees meer hebben voor koeien.” Het dorp zal later economisch voordeel hebben aan de melk en het vlees van de runderen.

Hij bracht ook een bezoek gebracht aan granman Albert Aboikoni. Het bezoek was vanwege de 60e verjaardag van het grootopperhoofd van de stam der Saramaccaners.

Minister Sewdien bracht namens president Chandrikapersad Santokhi de felicitaties over en verzekerde de Saramaccaanse gemeenschap daar, dat het niet bij dit bezoek zal blijven. Granman Aboikoni toonde zich zeer verheugd met de aanwezigheid van de delegatie. Hij sprak de hoop uit dat het bezoek een eerste stap zal zijn naar een goede samenwerking met de regering alsook ontwikkeling van de dorpen in Boven Suriname. 

De gezagsdrager vierde zijn 60e verjaardag zeer sober te Djoemoe, maar vroeg de totale gemeenschap van Suriname, dit heugelijk feit samen met hem te vieren en een toost in zijn naam uit te brengen.

error: Kopiëren mag niet!