366 Covid-besmettingen zondag uit 731 testen – 2 patiënten overleden aan virus

Zondag zijn 366 personen positief op Covid-19 getest uit een totaal van 731 uitgevoerde testen. Dat waren er afgelopen dinsdag 820, woensdag 916, donderdag 665, vrijdag 751 en zaterdag 547.

Twee patiënten zijn zondag aan het virus overleden, waardoor het totaal aantal aan het virus overleden personen – sinds het begin van de pandemie medio maart 2020 – 1.198 bedraagt, zo is te zien op de website van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) waar een zogenoemd dashboard dagelijks rond tien uur ‘s avonds de Covid-cijfers publiceert.

Nadat enkele weken een dalende trend te zien was in het aantal dagelijkse besmettingen, is sinds vorige week plotseling een forse stijging waar te nemen, waarschijnlijk het gevolg van illegale feesten. Maar, het is zeker ook zeer aannemelijk dat het een gevolg is van de nieuwe Omicron-variant, die milder is dan de Delta-variant, maar zich razendsnel verspreid. 

Flinke stijging ziekenhuisopnames

Op Intensive Care Units van de ziekenhuizen in Suriname liggen zondag 5 patiënten, terwijl donderdag en vrijdag geen patiënten daar waren opgenomen en dat was voor het eerst sinds maanden, en in totaal liggen nu 57 personen met het virus in een ziekenhuis en dat waren er donderdag nog 28, vrijdag 41 en zaterdag 37. De BOG Covid-19 dashboard toont 9 januari geen personen in isolatie.

Het totaal aantal met Covid-19 besmette personen, sinds de uitbraak medio maart 2020, bedraagt nu 57.705.

PK

error: Kopiëren mag niet!