’s Lands Hospitaal is niet vol

Op de vraag of het ‘s Lands Hospitaal vol is en of er een opnamestop geldt, zegt de directeur van het ziekenhuis, Dayashankar Mathoera, aan Dagblad Suriname dat het ziekenhuis niet vol is, “maar dat de artsen bepalen waar de patiënten komen te liggen”. “Die keus ligt niet aan de patiënten”, verduidelijkt de directeur. Vooral afhankelijk van hun onderliggende klachten wordt de beslissing waar een patiënt komt te liggen bepaald. De directeur geeft ook aan dat er sprake is van centrale plaatsing.

De indicatievraagstelling komt van de huisarts via het telefoonnummer 178 of KKF Checkpoint. Volgens het beleid zijn het dan de artsen die bepalen welke patiënt waar komt te liggen. De directeur benadrukt nogmaals, dat dit afhangt van de ziektetoestand van de patiënt, maar ook van de beschikbare bedden.

Wanneer er sprake is van Covid dan verloopt de verwijzing via de huisarts, opname gaat via de specialist bij indicatie of acute situatie. “Of afdelingen vol zijn hangt natuurlijk af van de bezetting maar ook van de beschikbaarheid van personeel.”

“Maar, we hebben geen opnamestop, dat kan alleen de directie bepalen samen met de staf”, licht de directeur tot slot toe.

RB

error: Kopiëren mag niet!