Palmentuin…. bijzonder waardevol!


De hoge palmen, die achter het presidentieel paleis staan, vormen een eye catcher. De Waka Pasi maakt het helemaal compleet.Waka Pasi is heden ten dage niet meer weg te denken. Al heel vroeg kun je mensen daar aantreffen. Het is de moeite waard om een wandeling daar te maken. De meeste mensen gaan in groepjes om van een lekker hapje en drankje te genieten. Ook toeristen vinden het een heel mooie plek.

Als je ietsjes verder loopt, “langs de paden”, kom je in een van de mooiste tuinen van Suriname terecht, de Palmentuin.

In de Palmentuin is ook frisse lucht te ervaren.De palmbladeren doen de wind nog krachtiger door je haren gaan. Palmentuin is een trekpleister voor velen, maar kan er nog gesproken worden over een trekpleister? Palmentuin staat sinds 2002 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dat geeft al aan hoe uniek en universeel deze tropische tuin is voor Suriname. Jammer genoeg wordt het gevoel opgewekt dat er niet zoveel waarde wordt gehecht aan dit Werelderfgoed.

Onlangs is door een burger opgemerkt, dat het onderhoud van de tuin veel te wensen overlaat. De Palmentuin, die meer dan goud waard is, zou juist gekoesterd moeten worden.

Dagblad Suriname heeft de verschillende actoren die beslissen over de Palmentuin om een reactie gevraagd, echter was niemand bereikbaar voor enig commentaar. 

P. Gr.

error: Kopiëren mag niet!