Automobilist (28) zonder rijbewijs aangehouden na aanrijding met bromfietser

Automobilist R.A. (28) is maandag 3 januari door de politie van het bureau Latour, na overleg met het Openbaar Ministerie, in verzekering gesteld nadat hij op de Indira Gandhiweg een bromfietser had aangereden en niet in het bezit bleek te zijn van een rijbewijs.

R.A. reed omstreeks 20.30 uur op de Indira Gandhiweg ter hoogte van de Asraf Safoeralaan een bromfietser aan. Na de melding van de aanrijding gingen agenten politiebureau Latour naar de locatie voor onderzoek.

Daar aangekomen werd de 69-jarige bromfietser Max V. met zwaar lichamelijk letsel op het wegdek aangetroffen. In een ambulance werd het de man vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij heeft een linker bovenbeenfractuur opgelopen.

Onderzoek wees uit, dat de automobilist kort voor de aanrijding over de Indira Gandhiweg reed. Hij kwam vanuit de richting van Latour en reed richting de Saronbrug, terwijl de bromfietser in de tegenovergestelde richting reed. Ter hoogte van de Asraf Safoeralaan wilde A. een enorme file vermijden en sloeg rechtsaf het terrein van een plasticfabriek op om te keren. Hij hield echter geen rekening met het rechtdoorgaand verkeer en reed de bromfietser aan.

R.H., die niet onder invloed van alcohol verkeerde, bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.

error: Kopiëren mag niet!