Verdachte van beroving (22) twee dagen na uitzitten celstraf voor diefstal met geweld weer in kraag gevat

De 22-jarige V.L. is zondag 2 januari door een getuige van een beroving op de Indira Gandhiweg staande gehouden en vervolgens aan de politie van het bureau Latour overgedragen, aldus het Korps Politie Suriname vrijdagavond 7 januari.

V.L. zag kans om op 2 januari een tas van een vrouw, die op de kruising van de Nieuw Weergevondenweg en de Coesewijnestraat op een bus stond te wachten, met geweld weg te nemen. Daarna rende hij weg in de richting van de Indira Gandhiweg met de tas waarin een geldbedrag in SRD, een werkuniform, een pinpas, een identiteitskaart en een bak met eten zaten.

De getuige, die op dat moment in zijn auto voorbij reed en de beroving zag, zette de achtervolging in. Het lukte hem om L. staande te houden. De verdachte had kans gezien om tijdens zijn vlucht de tas in een goot te gooien. Op zijn aanwijzing werd de tas in de goot gevonden. Het geldbedrag bleek te zijn verdwenen, maar de andere goederen zijn terecht en afgestaan aan de eigenares.

Zowel de vrouw als de getuige herkenden de verdachte positief. Het onderzoek wees verder uit, dat V.L. eerder door een rechter veroordeeld was voor diefstal met geweld en op vrijdag 31 december 2021 in vrijheid was gesteld.

Hij werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd V.L. weer achter slot en grendel geplaatst.

error: Kopiëren mag niet!