Panamese Copa Airlines terug op route Paramaribo-Panama

Het Panamese Copa Airlines heeft haar vluchten van Panama (PTY) naar Suriname (PBM) vice versa hervat na een afwezigheid van zo’n 18 maanden. Dinsdagavond landde een vlucht van de vliegmaatschappij op de Johan Adolf Pengel Luchthaven.

In 2019 startte Copa Airlines, een lid van het wereldwijde Star Alliance-netwerk, met rechtstreekse vluchten tussen Panama Stad en Suriname. Zij verbindt Suriname via haar Panama Stad-hub met 80 andere Copa-bestemmingen. Deze ontwikkeling komt goed uit voor Suriname, nadat het land al tientallen jaren geïsoleerd was van delen van de Amerika’s.

De Copa/Avianca alliantie biedt reizigers in en uit Suriname toegang tot meer dan 100 bestemmingen op het Avianca-, Copa- en United Airlines-netwerk naar Noord-Amerika, het Caribisch gebied, Europa en Azië en tegen mogelijk concurrerende tarieven. Dit netwerk biedt Surinamers toegang tot 32 andere landen waar Copa actief is.

Passagiers kunnen ook verbinding maken op de mega-hub van Turkish Airlines in Istanbul via Copa’s codeshare-alliance met Turkish Airlines uit Panama Stad.

SAM

error: Kopiëren mag niet!