“Laatste van grote Hindoestaanse organisaties in Den Haag Eekta wordt om zeep geholpen”

Pijnlijk om te aanschouwen. De laatste van de grote Hindoestaanse organisaties in Den Haag wordt om zeep geholpen. Al bijna een jaar probeer ik samen met dit nieuwe bestuur van Eekta te zoeken naar een oplossing om de deuren open te houden voor de vele kwetsbaren die hier komen voor hun dagbesteding. Helaas lijkt het erop dat er een gebrek is aan bereidwilligheid vanuit de verantwoordelijke wethouder(s).

Zoals typerend is bij het beleid op vrijwilligerswerk, blijkt dat er eerder in problemen dan in oplossingen wordt gedacht. Door bureaucratisch gesteggel en falend beleid, wordt het menselijke bij dossiers over maatschappelijke dienstverlening eruit gehaald. Zoals hier ook het geval is. De boekhouder kijkt in deze situatie alleen naar de cijfertjes en niet naar het effect van het mooie werk dat wordt gedaan. Deze manier van denken is funest voor maatschappelijke dienstverlening in onze stad, waarbij Eekta nu het kind van de rekening wordt.

Laten we hopen dat het nog niet te laat is en dit Hindoestaanse icoon, onze Eekta, voort blijft bestaan. Voor al onze ouderen die door de dagbesteding van Eekta uit de eenzaamheid blijven. Voor alle bezoekers die genieten van de mooie activiteiten, zoals informatieve bijeenkomsten en muzikale avonden.

Eekta verbindt, laat dat ook doordringen tot ons stadsbestuur!

Kavish Partiman

Fractievoorzitter CDA Den Haag

(Foto: Eekta bestuur – Bron: Den HaagFM)

error: Kopiëren mag niet!