SZF-directeur Randjitsing ontlast van zijn werkzaamheden

Amar Randjitsing, op 5 oktober 2020 aangesteld als algemeen directeur bij de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), is woensdag 5 januari ontlast van zijn werkzaamheden, zo heeft Dagblad Suriname donderdagavond vernomen. Er wordt gesproken met Randjitsing over beëindiging van de overeenkomst met hem. Een interim management team is aangesteld en onder begeleiding van een cluster team van ministers wordt gewerkt naar een nieuwe directie.

“Neen, is niet waar, ik ben niet met ontslag”

De reden voor het ontlasten is nog niet bekend. De heer Randjitsing ontkent echter in een reactie dat hij is ontlast: “Neen, is niet waar ik ben niet met ontslag en heb wel wat ontdekkingen gedaan die nader onderzoek behoeven.”

Ondertussen heeft minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid bevestigd, dat de heer Randjitsing is ontlast. Randjitsing is in een memo beschuldigd van diverse misstanden binnen het Staatsziekenfonds. Hij heeft zich verweerd tegen de beschuldigingen. Zie de memo en het verweer onderaan.

Bij zijn aanstelling zei hij, dat het SZF voor de uitdaging stond om meer dan ooit prioriteit te geven aan het inlopen van achterstanden, waaronder jaarrekeningen en begrotingen. Een van zijn belangrijkste doelen was het in kaart brengen van de financiële positie van het SZF. 

Randjitsing wilde door een goede verstandhouding met alle stakeholders het SZF verder tillen naar hogere niveaus. Hij ging voor waarborging van de continuïteit. Het formuleren van beleidsdoelen op korte, middellange en lange termijn was een van zijn eerste actiepunten. De taken die hieruit voortvloeien, moesten leiden tot acties om de statutaire doelstellingen verder te realiseren, zo liet destijds de afdeling Corporate Communications van het SZF weten. 

Randjitsing is bedrijfseconoom en heeft een jarenlange ervaring in het verzekeringswezen opgebouwd bij Assuria en Parsasco. Bij Parsasco was hij ruim twintig jaar general manager. Bij het SZF heeft hij vooral veel tijd en energie gestoken in uiteenlopende issues, problemen, rond tarieven en medisch specialisten.

PK

error: Kopiëren mag niet!