ExxonMobil doet opnieuw twee nieuwe olie ontdekkingen voor kust Guyana

ExxonMobil heeft opnieuw olie gevonden voor de kust van Guyana met twee nieuwe ontdekkingen. De Fangtooth-1 put heeft hoogwaardige oliehoudende zandsteenreservoirs. De put bevindt zich ongeveer 18 kilometer ten noordwesten van het Liza-veld. De Lau Lau-1 beschikt over hoogwaardige koolwaterstofhoudende zandsteenreservoirs. De put bevindt zich ongeveer 68 kilometer ten zuidoosten van het Liza-veld. 

Positief teken 

Deze ontdekkingen zullen bijdragen aan de eerder aangekondigde schatting van de winbare hulpbronnen voor het blok, van 10 miljard vaten olie-equivalent. “De eerste resultaten van de Fangtooth- en Lau Lau-putten zijn een positief teken voor Guyana en blijven het potentieel voor de groeiende olie- en gassector, ExxonMobil en onze co-venturers in het Stabroek-blok”, zegt Mike Cousins, senior vice-president exploratie en nieuwe ondernemingen bij ExxonMobil.

Voortgang 

Afzonderlijk gaat de voortgang verder met de infrastructuur voor toekomstige veldontwikkeling. Het Liza Unity drijvende productie-opslag- en losschip (FPSO) wordt aangesloten en in gebruik genomen nadat het in oktober 2021 in de Guyanese wateren is aangekomen. De Unity ligt op schema om in het eerste kwartaal van 2022 met de productie te beginnen en heeft een doelstelling van 220.000 vaten olie per dag op piekproductie. Het veldontwikkelingsplan en de milieueffectrapportage voor het vierde potentieel project, Yellowtail, zijn ingediend voor beoordeling door de overheid en regelgevende instanties.

Werk 

Deze nieuwe projecten blijven investeringen in de groeiende economie van Guyana stimuleren. Meer dan 3.200 Guyanezen zijn nu werkzaam bij het ondersteunen van projectactiviteiten, en ExxonMobil en zijn belangrijkste aannemers hebben sinds 2015 meer dan $ 540 miljoen uitgegeven aan meer dan 800 lokale bedrijven. Het Stabroek-blok is 6,6 miljoen acres (26.800 vierkante kilometer). ExxonMobil-filiaal Esso Exploration and Production Guyana Limited is de exploitant en heeft een belang van 45%. Hess Guyana Exploration Ltd. heeft een belang van 30% en CNOOC Petroleum Guyana Limited heeft een belang van 25%.

error: Kopiëren mag niet!